Red Connect medewerker overhandigd het installatiepakket aan de klant.

Zonder signaalverlies
Bijzonder stabiel

Waarom glasvezel?

Zoek de verschillen.
Ontdek de snelheid van het licht.

Onbeperkte snelheid
met glasvezel

Beperkte snelheid zonder glasvezel

Eigen verbinding
met glasvezel

Gedeelde verbinding zonder glasvezel

Minder storingen
met glasvezel

Meer storingen zonder glasvezel

DSL, Coax en glasvezel

Wat is het verschil tussen DSL, Coax en glasvezel?

Ontdek de voordelen van glasvezel door te vergelijken met de twee andere bekende internetoplossingen DSL en Coax. Net zo snel uploaden als downloaden is ideaal als je vaak grote bestanden wilt versturen. Je moet er toch niet aan denken dat je Wetransfer uren blijft draaien om een paar foto’s en video’s te versturen? Jij wilt bezig zijn met je grootse plannen en een snelle internetverbinding is dan onmisbaar. Glasvezel maakt deze symmetrische snelheid mogelijk. Bij DSL en Coax is de uploadsnelheid vaak lager dan de downloadsnelheid.

Nog een voordeel van glasvezel is het hebben van een eigen lijn. Je deelt je verbinding met niemand! Ideaal, want op deze manier heb je altijd razendsnel internet, zelfs als al jouw buren ook online zijn.

Tot slot is de glasvezelkabel niet gevoelig voor corrosie, blikseminslagen of storingen door radiofrequenties. De koperen kabel (Coax) daarentegen kan niet zo goed tegen de weersinvloeden van buitenaf.

Red Connect medewerker aan het werk bij straatkast

Blue Fiber

Red Connect is het kleine zusje van Blue Fiber

Red Connect maakt gebruik van het glasvezelnetwerk dat Blue Fiber heeft aangelegd. Jouw Red Connect abonnement zal worden aangesloten op de glasvezelaansluiting van Blue Fiber. Zo hoeven we geen nieuwe aansluiting aan te leggen en besparen we hoge kosten. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om gemakkelijk en snel over te kunnen stappen op een Blue Fiber abonnement met hogere snelheid, tot wel 1000 megabit per seconde! Kijk op de website van Blue Fiber voor de mogelijkheden.

Red Connect servicemonteur poseert met het installatiepakket voor de ingang van een kantoor.

Glasvezel is de norm van morgen. Red Connect maakt het mogelijk vanaf nu.

Bestel nu